6/16/2011

JDS wins first prize for Hangzhou Gateway Competition

JDS Architects, in collaboration with CHINADUC, has won the 1st prize for the Hangzhou Gateway Competition in China.
Hangzhou Gateway Tower, Hangzhou, China, © JDS Architects

The 15-story building would have been a simple exercise in stacking but JDS opts for a volume with large cut-out sections. This Hangzhou Gateway Tower will house a sunken shopping center, offices and a terraced roof garden.
South Elevation © JDS Architects

Starting with a rectangular shape, the volume is cut at the top and at the bottom of its surface to deliver a complex building. The bottom part consists of a large cut-out section that allow the creation of a street-level circulation under the building.
Diagram © JDS Architects
> This design permits to follow phases of carving out the volume
to create plaza, street-level circulation, green life, daylight intake, views, green rooftop terrace
Diagram © JDS Architects

The top surface is also carved out to introduce green multi-layered rooftop terraces for the users.
Diagram © JDS Architects

Diagram © JDS Architects
Diagram © JDS Architects

This layered building is announced to take advantage of natural sunlight intake as well as views to the city.
Diagram © JDS Architects
Diagram © JDS Architects

The Hangzhou Gateway Tower is announced to become the gateway for the Gonshu District and a landmark for the urban transformation of the old industrial neighborhood.
Hangzhou Gateway — from North Tower © JDS Architects
Aerial view © JDS Architects
Plaza © JDS Architects
Shopping Center © JDS Architects
South Elevation © JDS Architects


Source: JDS Architects Blog

No comments:

Pageviews last month